ΔΕΣ ERT Live

Home » » Πρόκριση ή επιστροφή…

Πρόκριση ή επιστροφή…

charicma | 9:11 π.μ. | 0 σχόλια




Αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα οι παίκτες της Εθνικής










Την ευκαιρία να σβήσει μονομιάς κάθε αρνητικό σχόλιο που ακούστηκε μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια της στο Euro θα έχει η Εθνική ομάδα απέναντι στη Ρωσία, αφού με νίκη περνά στη επόμενη φάση. Αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα οι διεθνείς, κόντρα σε λογική και προϊστορία. Ξεχωριστή βραδιά για τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος συμπληρώνει 120 συμμετοχές και πιάνει τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Διαβάστε το πλάνο νίκης του Φερνάντο Σάντος.

Ένα από τα παιχνίδια που οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν «do or die» είναι αυτό που καλείται να δώσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απέναντι στους Ρώσους στον τελικό –ουσιαστικά- του Α’ ομίλου του Euro. Αν η Εθνική επικρατήσει, προκρίνεται στους «8» και αναμφισβήτητα –ό,τι κι αν συμβεί στο νοκ άουτ ματς που θα ακολουθήσει- θα μιλάμε για μια επιτυχία. Σε αντίθετη περίπτωση είναι πιθανό να ασκήσει ο «ασκός του Αιόλου», αφού ήδη έχουν ακουστεί επικριτικά σχόλια και έχει ασκηθεί δριμεία κριτική τόσο στον Σάντος, όσο και στους διεθνείς.

Σε αυτό το ματς ο Πορτογάλος προπονητής είναι αποφασισμένος να διατηρήσει διάταξη 4-3-3 με τον Σηφάκη στο τέρμα και τους Παπασταθόπουλο, Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Στα άκρα ο Τοροσίδης παραμένει δεξιά, όμως αριστερά ο Τζαβέλλας λογικά θα πάρει τη θέση του Χολέμπας, ο οποίος δεν ικανοποίησε με τις εμφανίσεις του στα δύο πρώτα παιχνίδια. Στο κέντρο θα παραμείνει η τριάδα με τους Κατσουράνη, Μανιάτη και Καραγκούνη, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα δούμε τον Γκέκα και τους Σαμαρά, Σαλπιγγίδη στα πλάγια.

Οι αντίπαλοί μας θα αγωνιστούν με σύστημα 4-3-2-1. Τερματοφύλακας ο Μαλαφέεφ και στην άμυνα οι Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Ανιουκόφ και Ζιρκόφ. Οι τρεις στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Σιρόκοφ, Ντενίσοφ και Ζιριάνοφ. Στην επίθεση περιμένουμε να δούμε σε ακόμη ένα ματς τους Τζαγκόεφ, Αρσάβιν (με εντολές να συγκλίνουν προς τα μέσα)και κλασικό προωθημένο τον Κερζάκοφ.



Αντίπαλος η προϊστορία

Μία νίκη όλη κι όλη έχει να επιδείξει η Εθνική απέναντι στη Ρωσία, εκείνη στο ΟΑΚΑ το 1994 (1-0 με γκολ του Μαχλά) που την έστειλε ουσιαστικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο εκείνης της χρονιάς. Σε σύνολο δέκα αναμετρήσεων, οι Ρώσοι έχουν 4 νίκες, ενώ 5 ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα. Σε επίπεδο Euro, Ελλάδα και Ρωσία ήρθαν αντιμέτωπες το 2004, με την Εθνική να γνωρίζει «γλυκιά» ήττα με σκορ 2-1, ενώ το 2008 ξανά επικράτησαν οι Ρώσοι με σκορ 1-0. Τελευταία αναμέτρησης μεταξύ των δύο, αυτή του Νοεμβρίου του 2011, που έληξε 1-1.




Η βραδιά του «Κάρα»

Σπουδαία θα είναι η βραδιά για τον Γιώργο Καραγκούνη, αφού κόντρα στους Ρώσους ο αρχηγός θα συμπληρώσει 120 συμμετοχές με τη φανέλα με το εθνόσημο και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο «Κάρα», ο οποίος θα ήθελε όσο τίποτα άλλο να συνδυάσει αυτό το επίτευγμα με μια νίκη, έκανε ντεμπούτο το καλοκαίρι του 1999 σε ένα φιλικό απέναντι στο Ελ Σαλβαδόρ στο Εθνικό Στάδιο Καβάλας, με τον Βασίλη Δανιήλ να είναι ο πρώτος ομοσπονδιακός τεχνικός που τον εμπιστεύτηκε.








Πηγή: sport-fm
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

 
Support : Charicma Creating | CHRIS T | CHARICMA
Copyright © 2012. Charicma Η ιστοσελιδα φιλογενεί εξωτερικά αρχεία και εξωτερικα links,δεν φερουμε καμια ευθυνη για το υλικο - All Rights Reserved 2013